Aktuelt

Er crossfit farlig?

Det henvises til en rapport fra Journal of Strength and Conditioning Research, som viste at 16 prosent av de som deltok i et tiukers CrossFit-treningsprogram måtte trekke seg som følge av overtrening eller skader

Les mer

Frozen shoulder

Artikkel om frozen shoulder, årsaker, virkning og behandling med Terje Johannessen, ansvarlig redaktør for NHI.no og Norsk Elektronisk Legehåndbok, og professor i allmennmedisin.Trude Aas Føinum, fysioterapeut ved Ryenklinikken AS, og Toralf Thomassen, fystioterapeut og kiropraktor ved Kiropraktorakutten

Les mer

Crossfit - Fysioterapi i privat praksis

Topptrent fagmann med sans for Crossfit. Kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen har et meget godt rykte som behandler og terapeut ved Din Helse Bjølsen. Han er også etter hvert kjent som en råtass innen crossfit. Et møte med den smilende bamsen viser en mann i sin beste alder – og i sitt livs beste form, mye takket være nettopp crossfit.

Les mer

Manipulasjon av ryggen kan påvirke immunforsvaret

En nylig publisert studie viser at manipulasjon med kavitasjon (leddlyd) kan påvirke en del av vårt immunforsvar.

Les mer | 27 september 2010

Klikk.no intervjuet kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen angående bruk av høye hæler

Kan PC-arbeid føre til smerter i muskler og ledd?

Les mer | 16 august 2010

Kan PC-arbeid føre til smerter i muskler og ledd?

I dagens PC-samfunn opplever mange at de er plaget med smerter i nakke, skulder og armer på grunn av statisk jobbing foran datamaskinen. Men hva sier forskningen? En ny norsk litteraturgjennomgang har gått gjennom den viktigste forskningen på området, og konklusjonen er ikke så krystallklar som forventet.

Les mer | 13 august 2010

Kiropraktor åpen påsken 2010

Kiropraktor-oslo og kiropraktorvakt.no holder oppe hele påsken. Du kan ringe hver dag fra klokken 10.00. på 411 711 41.

Les mer | 23 mars 2010

Doktorgrad på glucosamin

Denne gangen har vi snakket med Philip Wilkens. Han er ansatt ved Oslo Universitetssykehus, og tar doktorgraden sin om effekten av glukosamin sulfat på korsryggsmerter.

Les mer | 17 mars 2010

Medox - Få 10 prosent avslag i pris ved å bestille her

Hva er Medox? Vil du vite hvordan du kan styrke immunforsvaret ditt og forebygge sykdom? Du får en fordelaktig abonnementsavtale i nettbutikken vår med 10% rabatt.

Les mer | 10 mars 2010

Ny forskningsrapport: Hvilke lidelser kan kiropraktikk hjelpe for?

"Effectiveness of manual therapies: the UK evidence report" ble publisert 25. Februar i tidsskriftet Chiropractic and Osteopathy. Rapporten gir en grundig gjennomgang over hva slags diagnoser manuell behandling hjelper for med spesielt fokus på kiropraktisk behandling.

Les mer | 08 mars 2010

Ryggen avslører deg

Det kan være lurt å ta en sjekk hos kiropraktoren, like selvfølgelig som vi gjør det hos tannlegen. En låsning i ryggen behøver nemlig ikke å gjøre vondt, men kroppen generelt trives dårlig når det skurrer i ryggsøylen. Jo mer vi "fyrer" nervesystemet gjennom mosjon, trening, ulike behandlinger, kosthold, rikelig med vann og psykisk velvære, jo mer aktiveres muskler og ledd og vi holder vondtene unna.

Les mer | 19 februar 2010

Svenske myndigheter vil kontrollere egne utdanninger

Den svenske kiropraktorutdanningen er for faglig svak til å bli anerkjent av de internasjonale kiropraktororganisasjonene. Utdanningen er også slaktet av svenske myndigheter, noe også naprapatutdanningen er.

Les mer | 10 februar 2010

Når skituren ødelegges av ryggsmerter

Det er ikke gøy når skituren blir ødelagt av vond rygg. Her er noen treningstips for å forebygge mulige ryggsmerter.

Les mer | 31 januar 2010

Graviditet / svangerskap

Et svangerskap kan by på en del utfordringer ettersom magen vokser og kroppen forandrer seg. For den gravide finnes det mange gode grunner for å velge et medikamentfritt behandlingsalternativ. På kiropraktor-oslo og Din Helse Bjølsen (samt Hønefoss og Vøyenenga) har vi egne benker designet for å behandle gravide.

Les mer | 24 januar 2010

Om barn og utvikling

Det å bli født kan være en stor påkjenning for kroppen. Vanligvis tåler barnet dette, men selv en normal fødsel kan ha stor innvirkning på barnet, for eksempel hvis den er veldig rask. Belastningen blir ekstra stor hvis barnet kommer i seteleie eller har ligget trangt i livmoren. Dette vil kunne føre til symptomer som blir merkbare rett etter fødselen, eller først etter lang tid.

Les mer | 20 januar 2010

P-piller og Migrene med aura øker risikoen for hjerneslag

Resultatet kommer fra en litteraturgjennomgang fram til januar 2009. Risikoen er høyest for unge jenter med migrene med aura som både røyker og som bruker prevensjonspiller som inneholder østrogen.

Les mer | 03 januar 2010

Juleribbe vs leddsmerter

Det er viktig å kose seg, og god mat og drikke er en del av dette. Men mat påvirker oss, og julematen er ikke noe unntak. Svinekjøtt, røkt- og saltmat, søtsaker og portvin er noe av det verste man kan få i seg med tanke på betennelser.

Les mer | 22 desember 2009

Bekkenløsning – et overdiagnostisert problem

Som kiropraktor ser vi ofte gravide med smerter forskjellige steder i kroppen. Alt fra håndleddsmerter (også kalt karpal tunnel syndrom) til nakke, hodepiner og korsryggsmerter. Bekkenløsning er den vanligste diagnosen en støter på for korsryggplagede gravide. I veldig mange tilfeller dreier det seg om en låsning og ikke en løsning. Grunnen til at så mange får stempelet "bekkenløsning" kan være manglende kliniske kunnskaper hos helsepersonellet.

Les mer | 11 desember 2009

Kiropraktikk og brystsmerter i NRK Puls

Brystsmerter vil være ett av temaene i NRK Puls mandag 30. november. Kiropraktor Mette Jensen Stockendahl ble ferdig med sin doktorgradsavhandling 20. november, nettopp på dette temaet. Denne studien vil bli behørig belyst under sendingen.

Les mer | 30 november 2009

Frykt fører til vondt i ryggen

Det er ikke bare tunge løft og dårlige stillinger som er avgjørende for om man får smerter i ryggen. Også angst for smerte kan utløse problemet – i hvert fall hvis man ikke har hatt vondt i ryggen tidligere, ifølge dansk undersøkelse.

Les mer | 22 november 2009

økt pillebruk gir grunn til bekymring

Som kiropraktorer ser vi daglig pasienter som forteller oss at den eneste hjelpen de fikk ved legebesøket var en resept på en haug med smertedempende og betennelsesdempende piller. Mange pasienter uttrykker nærmest forskrekkelse og harme over så lettvint omgang med reseptblokken.

Les mer | 16 november 2009

Unyansert debattinnlegg i Dagens Medisin

En gruppe leger og forskere har skrevet et innlegg i tidsskriftet Dagens medisin med tittel "Manipulasjonsbehandling av nakkeledd hos barn". Norsk Kiropraktorforening ønsker å nyansere debatten.

Les mer | 14 november 2009

Omega Cure trygt i store doser

Mange studier viser at Omega-3 i stor nok dose har en betennelsesdempende effekt, faktisk like bra som ibux etc bare uten de farlige bivirkningene betennelsesdempende midler har.

Les mer | 02 november 2009

Trygderefusjon til alle!

Alle kiropraktorpasienter får trygderefusjon inntil 14 konsultasjoner per kalenderår. Pasientens betaler en egenandel som er kiropraktorens honorar fratrukket refusjonsbeløpet. Kiropraktoren kan henvise til legespesialist, røntgen/CT/MR og fysioterapi. Kiropraktoren kan også sykemelde deg i opptil 12 uker.

Les mer | 25 oktober 2009

Kiropraktikk må gi rett til skattefradrag

Ryggforeningen i Norge krever at utgifter til behandling hos kiropraktor inngår i frikortordningen egenandelstak 2, og at de med store sykdomsutgifter må få skattefradrag for kiropraktorbehandling.

Les mer | 20 oktober 2009

Les mer om