Bekkenplager og bekkensmerter

Bekkenløsning, bekkensmerter og bekkenplager

Graviditet disponerer for rygg og bekkensmerter på grunn av faktorer som vektøkning, holdningsforandringer og hormonell påvirkning av leddbåndene. En normal graviditet er ingen kontraindikasjon til kiropraktisk behandling.

Vår erfaring er at bekkenplager, lavryggsmerter, lyskesmerter og isjialgi under/etter graviditet ofte skyldes funksjonsbaserte lesjoner i bekken eller korsrygg. Derimot har pasienter med kraftig instabilitet i bekkenringen og uttalte symfysesmerter, mindre nytte av manipulasjon, men kan derimot få lette med andre teknikker eller bevegelsestrening

Kiropraktor og fysioterapeut T. Thomassen har skrevet hovedoppgaven sin i kiropraktikk om bekkenløsning og ser daglig mange kvinner med bekkenplager og beslektede problemer.

Ryggsøylen påvirker hele kroppen. Klikk på 3D spine simulatoren fra Chiromatrix.com for å se hvordan ryggsøylen er bygd opp.

Behandling av bekkenplager

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Røntgen eller MR undersøkelser vil bli vurdert og henvist til av kiropraktor ved behov. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor-samt henvist til kirurgi eller annen spesialist hvis nødvendig.

Les mer om